четверг, 8 декабря 2016 г.

Привітання

Дорогі  друзі!

   Ви завітали на блог студентки Уманського державного університету імені Павла Тичини історичного факультету ІІ курсу 23 групи. Сподіваюся, що матеріал у цьому блозі стане вам корисним. Одразу прошу вибачення за помилки і недоречності,які ви помітите, адже я тільки вчусь.
   У 1991 р. Україна одержала лише атрибути суверенної держави. Але вона не відразу спромоглася наповнити їх реальним змістом. Особливо небезпечною стала незавершеність розбудови національної економіки. Перехід від адміністративно-директивної до ринкової економіки, від загальносоюзного економічного комплексу до власної економічної системи не міг бути безболісним. Це підтверджує і досвід інших країн.
Але те, що сталося з Україною, не має історичних аналогів. З 1990 по 1994 рік валовий національний продукт скоротився на 44%, обсяг промислової продукції на 41%, національний доход - на 54%. У 1994 р. спад промислового виробництва України досяг свого максимуму - 27,7%. У роки великої депресії спад виробництва не перевищував 25%.  Криза охопила і сільське господарство України. У 1990-1993 рр. обсяг сільськогосподарської продукції скоротився на 1/4. 
   Ось,чому ця тема є досить актуальною на цей час. Адже країна не зможе рушити з місця і навіть існувати без економіки.
   Матеріал,що буде у блозі, допоможе Вам більш детально і цікаво дізнатися про становлення української економіки, коли вона стала незалежною.
Мирного неба всім!

3 комментария:

  1. Дуже цікава інформація, адже простежуючи економічні процеси у наші дні, доречно дізнатися якою була економіка в перші роки незалежності!!! Бажаю подальших успіхів у цікавих публікаціях!!!

    ОтветитьУдалить